Hurtig og Nem Mac & Cheese Opskrift til Vandreturen

Når man skal på vandretur, er det sikre valg altid enten noget frysetørret mad eller noget der bare har brug for en hurtig opvarmning. Et par ekstra krydderier kan selvfølgelig spice det hele lidt op, men hvad nu hvis man gerne vil have noget, der er en tand mere lækkert, smagfulgt og friskt?

Jeg sidder tit og nørder tips og gode råd på nettet og fandt frem til Chef Corso. Hans hjemmeside MontyBoca er fyldt med en masse lækre opskrifter til vandreture (efter sigende over 700). Det var her jeg fandt frem til denne nemme Mac & Cheese. Den var til fire personer, men jeg halverede den. Dog syntes jeg, at den manglede et sidste pift og lidt mere cremethed.

Så her er den tilpassede opskrift, der også er godkendt af min ven på vores seneste campingtur. Har du overskud og tid til at lave denne ret på din vandretur, er den en garanteret vinder til at fylde reserverne op igen.

(På billedet og i videoen ser det ikke ud af meget forårsløg, men jeg havde glemt at købe nye til demonstrationen)

Hurtig gennemgang af opskriften. Tryk på billedet for at komme til videoen.

Mac & Cheese Opskrift

Opskriften er til én MEGET sulten person eller to personer.

Ingredienser:

 • 225g Pasta/Macaroni
 • 0,5 liter Saltet vand
 • 15g Mælkepulver*
 • 2 tsk Hvidløgspulver
 • 1 tsk Salt
 • 2-3 tsk Sennep
 • 100g Fast modnet cheddar ost**
 • 30g Flydende smør
 • 100g Bacon***
 • Et bundt hakkede forårsløg****

Fremgangsmåde:

 1. Steg baconen i pastagryden. Læg baconen til side, når det er færdig, men lad fedtet være i gryden.
 2. Kog pastaen i det saltede vand sammen med baconfedtet, indtil pastaen er færdig. Vandet vil nu have fået en lidt mælkehvid farve og vil være lidt tykt – det er bl.a. bacon fedtet, der får det til at se sådan ud.
 3. Si vandet fra pastaen, men behold 1 dl.
 4. Tilsæt nu mælkepulver, hvidløgspulver, salt, smør, sennep, bacon og cheddar ost.
 5. Rør sammen over svag varme i ca. 2-4 minutter indtil alt er blandet og osten er smeltet helt.
 6. Tag den af varmen og rør forårsløgene ind i retten.
 7. Spis!

*Jeg brugte Easis Skummetmælkpulver til bagning, hvilket var helt fint og kan fås i de fleste supermarkeder.

**Fast modnet cheddar ost er lidt dyrere end revet ost, men revet cheddar ost vil ikke kunne holde sig nær så længe. Revet cheddar ost skal også være på køl og har tendens til at danne fugt på indersiden af posen og derfor blive klam. En fast cheddar osteblok er the way to go, for den kan sagtens holde sig i rygsækken i sin egen indpakning med et klæde om eller i en madkasse. Desuden kan resten af osten holde sig hele turen ved korrekt indpakning, så du kan bruge den som snack. Og jo længere tid den er modnet, jo bedre holder den sig også i rygsækken.

***De fleste bacon er røget, men tjek alligevel pakken. Eller endnu bedre: Køb det hos slagteren. Røget bacon kan holde sig i nogle dage uden for køleskab, men er du usikker, kan du fryse det ned, så det forbliver koldt den første dags tid.

****Endnu en madvare der klarer sig fint udenfor køleskab.

Posted in

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s