Hvordan kan du læse 30 bøger eller mere om året?

Kunne du tænke dig at læse mere? Du føler måske ikke, at du har tid til det?  Du prøver at “snyde” ved at høre en lydbog, så du kan lave noget andet samtidig? Men hvis du er ligesom mig, føler du sikkert, at du ikke rigtig fanger handlingen i lydbogens historie netop, fordi du laver noget andet samtidig – f.eks. koncentrerer du dig om trafikken eller noget.

I dag tror mange af os (inklusive mig selv), at der ikke er tid til noget som helst. Dagene er for korte og inden man får set sig om, er det sengetid. Men det behøver faktisk ikke at være så svært at finde tid til lidt læsning.  Selv læser jeg omkring 30-50 bøger om året. 

I gennemsnit bruger mennesker i dag 2-3 timer om dagen på sin mobiltelefon. Det handler om, at danne sig nogle nye vaner og rytmer. Jeg siger ikke, du skal droppe telefonen. Just hear me out.

Advarsel! Nu kommer der nogle beregninger.

via GIPHY

Lad os sige, at du vil læse 36 bøger om året. Tag så 36 og divider det med 12 måneder. Nu ved du, at du skal læse 3 bøger om måneden. Du skal ikke blive skræmt, det er ikke så slemt som det lyder. En normal roman er i gennemsnit på 300 sider. Del måneden op i 3, så har du 10 dage til at læse én bog. Altså 30 sider eller, sagt på en anden måde, 2-3 kapitler om dagen. Easy!

Jeg har læst en del blogs om, hvordan du læser 20 bøger om året, hvilket overhovedet ikke er nogen udfordring. Det er efter min mening meget langsom læse-hastighed (trust me, jeg er ikke ret hurtig selv). Der skal du nemlig bare læse ca. 1,5 bog om måneden. Men ifølge dem er du nødt til at læse hele tiden. Når du laver mad, spiser, skider, kører i tog/bus og når du er i bad! De får det til at lyde alt for uopnåeligt.

via GIPHY

Det eneste du behøver at gøre, er at ændre dine vaner en lille smule. Når du spiser morgenmad, kan du gøre det til en vane at tage bogen med ud til køkkenbordet i stedet for din telefon. Verden kan nok godt lige vente den tid, det tager dig at spise morgenmad. Desuden er det sundt for hjernen at vente med at tjekke telefonen indtil en time efter, du er stået op, men det er en anden snak. Gør det til en vane, at du ikke forlader bordet, før du i hvert fald har læst ét kapitel. Jeg læser ca. 1-2 kapitler til morgenmaden og yderligere 1-2 stykker til morgenkaffen. 

Hvis du ikke når det hele til morgenmaden, har du stadig frokosten, der kan udnyttes. Eller hvad med at slutte aftenen af med lidt læsning i stedet for at sidde med telefonen? Hvis du bare udskifter lidt af din telefontid med en bog, er det hurtigt overstået. Tiden på din telefon kan du nemt rykke til alle de andre tidspunkter på dagen.

.

Fortæl dig selv, at du vil læse 3 kapitler i dag. Det er meget mere skånsomt og meget mindre stressende for din hjerne end, hvis du siger, i denne uge vil jeg læse en hel bog. Hjernen er god til at udskyde ting, der lyder uoverskuelige og beskytter os mod “farlige” ting. På den måde er den vores værste fjende, hvis vi gerne vil opnå nogle bestemte mål her i livet. Tag bogen i små bider og se om du får lyst til at læse mere.

Når du først får skabt vanen og kommer ind i en god rytme, er det overhovedet ikke så svært at læse 3 bøger om måneden. Husk på at der også findes kortere bøger derude, der kan læse på endnu kortere tid. Lige pludselig har du læst 40-50 bøger i løbet af året. 

Så med det lille tip håber jeg, du når dit ønskede mål. God læsning.

Niklas H-L

Posted in

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s