Bøger jeg har læst i november

Nogle mennesker insisterer på aldrig at læse en bog igen, når de har overstået skolen… Og nogle står ved det resten af deres liv. Det, synes jeg, er ærgerligt. Ikke så meget for forfatterne, der gerne vil dele ud af deres viden og historier, men også for læseren selv. Der er så meget forskelligt, spændende og lærerig læsning derude.

Selv stoppede jeg i mange år. Fra de sidste år af min folkeskole og mange år frem, brugte jeg tiden på min PlayStation eller Netflix. Hvilket – i mine øjne i dag – er en kedelig måde at bruge hver dag på. 

via GIPHY

Men det er bare min mening.

For to-tre år siden begyndte jeg så langsomt, at læse igen når jeg kedede mig eller sad og spiste morgenmad. Det udviklede sig og nu er jeg den samme bogorm, som jeg var som ung… og jeg elsker det! 

Jeg har prøvet mig frem med lydbøger, men der skal virkelig meget til at holde min opmærksomhed. Jeg opfanger ikke historien lige så godt og hvis jeg samtidig begynder at foretage mig noget (for det er også kedeligt at stirre ind i væggen), misser jeg store dele af historien. Så for mig er en almindelig bog bare bedre, da man ikke forstyrres på samme måde.

Nåh, men her er listen for denne måneds læsning:

_9788702127072

Den store Gatsby – F. Scott Fitzgerald

Bogen kan købes HER

Jeg har været fan af Gatsby og hans store fester lige siden jeg så filmen. Normalt ligger romantiske film ikke så meget til min smag, men den er mere end bare en romantisk film. Jeg har den både på blu-ray og 3D blu-ray, så ja, jeg er fan.

Endelig tog jeg mig sammen til at læse bogen og den skuffer absolut ikke. Det er ikke en action-bog eller nogen anden bog, hvor historien flyver derudaf. Den er ren hyggelæsning og skal vist også ses sådan, for ellers kan jeg godt forstå, at man finder den kedelig.

_9788711925324

Mordet i Orientekspressen – Agatha Christie

Bogen kan købes HER

For nogle år siden læste jeg over halvdelen af Sherlock Holmes serien, men det blev for meget af det gode. Ikke fordi de var dårlige, men jeg havde brug for noget nyt. Og det fandt jeg!

Man lever sig helt ind i Mordet i Orientekspressen. Først sker der et mord på toget og derefter handler hele bogens midte om de forskellige gæsters vidneudsagn. Jeg sad selv og prøvede at ligge to og to sammen i alle deres udsagn og begivenhederne tidligere i bogen. Trods min Sherlock Holmes læsning er min indre detektiv ikke så god, som jeg troede.

Historien er et fantastisk, kompliceret mysterium, så hvad venter du på? Læs den!

_9788193545836

1984 – George Orwell

Bogen kan købes HER

Bogen tager læseren ud på en rejse til en verden, der ligner vores virkelighed lidt for meget i dag. Personerne lever i et overvågelses-samfund, under enhver form for kontrol. De rige lever i sus og dus, de fattige ses stærkt ned på og dem der ikke overholder loven “forsvinder” fra jordens overflade og glemmes. Okay, måske er der stadig noget vej endnu fra vores virkelighed.

Det er en mørk science fiction om, hvordan vores verden kan udvikle os, hvis vi ikke tager os selv i nakken. 

Den er sådan set god nok, men levede ikke op til de forventninger, jeg fik fra alle de gode anmeldelser. Og slutningen var slet ikke den jeg håbede på, men sådan er det jo.

_9788702211399

Big Magic – Elizabeth Gilbert

Bogen kan købes HER

En bog af forfatteren til Spis, Bed, Elsk. Jeg vidste ikke, at Spis, Bed, Elsk ikke var fiktion, før hun nævnte det i denne bog. Det skal dog siges, at jeg også kun har set lidt af filmen.

Bogen her er nok mere skrevet til forfattere eller forfatterspirrer. Den handler meget om det at skrive en bog. Den fortæller om, hvordan vi alle har en kreativ energi i os og hvordan vi kan komme til at leve et kreativt liv. Det er en selvhjælpsbog, der motiverer en til at turde mere og være nysgerrig.

Den er god til at give en et skub i den rigtige retning og er absolut værd at give en chance, selvom den henvender sig mest til det skrivende folk.

Det var listen. Næste måned deler jeg endnu en gang, hvilke bøger der har fundet vej ud af bogreolen.

Niklas H-L

Reading_quotes_crave_book3

Posted in

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s