Stol på din intuition

Mange har sikkert haft en følelse af, at noget føles forkert eller noget føles helt rigtigt – den såkaldte mavefornemmelse. Forskning peger nu på at intuition er en meget virkelig følelse, vi bør tage seriøst. Der sker en psykologisk proces, når hjernen tager erfaringer og oplevelser og kobler dem sammen med dit eget selv for at tage en lynhurtig beslutning, der i mange tilfælde kan være den rigtige beslutning. Beslutningen sker så hurtigt, at du ikke når at registrere det bevidst. 

En succesfuld britisk mode designer ved navn Magnus Walker, har altid fulgt sin egen mavefornemmelse og taget beslutninger der for andre har virket ugennemtænkte. Det vides ikke præcist, hvor mange penge han tjener/har tjent, men han har en Porsche samling bestående af 25 biler til en værdi af næsten 50 millioner danske kroner i alt. Så nogle penge har han i hvert fald tjent.

Er dine beslutninger dine?

Når vi står over for en situation, hvor vi er nødt til at tage en beslutning, møde et nyt menneske eller rejse et nyt sted hen, så har vi tendens til at overtænke tingene, selvom vores mavefornemmelse føles rigtig. Det er en vane vi kan have tilegnet os på mange måder, men for det meste kommer den sig af ens omgangskreds.

Hvor mange gange har du ikke hørt, at du hellere skal gøre sådan og sådan i stedet for at gøre, hvad du mener er rigtigt? Det kan være at du fortæller en anden om dine drømme og mål, men så skyder den person det ned med sine egne meninger. Bevares, det er jo sådan samtaler fungerer, men det er her man skal passe på. Pas på at deres beslutninger ikke bliver dine beslutninger, hvis du ikke føler, at det er det rigtige.

Lad os sige, at du har taget et job i den lokale Netto, fordi andre fortalte dig, at det er sådan man arbejder sig op i fødekæden. Det lyder fornuftigt nok. Men det er deres mening og deres beslutning og i virkeligheden hader du det arbejde. Du begynder at tvivle på dine egne drømme og valg i livet. Måske ender det med at du til sidst tænker, at du nok heller ikke dur til noget alligevel. Det er her de fleste drømme ender sine dage og ikke bliver til andet end kun drømme. Det er super ærgerligt!

Hvad føles rigtigt for dig?

Føler du, at du burde starte din egen virksomhed, så gør det. Giv dig selv en chance for at gøre noget, der gør dig glad. Nogle gange kan det betale sig at lade være med at lytte til andre. Hvis du mener, at det jeg skriver er komplet åndssvagt, så lad være med at læse videre. Jeg har respekt for dem, der vælger at følge sine egne veje.

Desværre vælger de fleste at følge det der er realistisk, fordi det er hvad vi lærer i folkeskolen. Men realisme er i virkeligheden frygt i forklædning. Frygt for at leve fuldt ud. En frygt der fører til, at du altid kommer til at følge den vej der er sikker og mindre farlig, fremfor den vej der i sidste ende vil bringe dig mere lykke. Vi tager det “stabile job” for at passe ind.

Vi bekymrer os om andres mening og hvordan vi ser ud udadtil. Desværre er det også dette der gør, at vi får sværere ved at leve fuldt ud. For hvad vil familien ikke sige, hvis du vælger at blive kunstner i stedet for at føre familiens stolte tandlægevirksomhed videre? Hvad vil dine venner ikke sige, hvis du vælger at blive operasanger? Den slags usikkerhed har knust mange drømme. Og rigtig mange gange spiller penge også en stor rolle i vores valg af karriere.

Vent ikke til du ligger for døden

I sin bog “The Top Five Regrets of the Dying” har Bronnie Ware (sygeplejerske gennem mange år) samlet en Top 5 liste over ting vi fortryder, når vi ligger for døden. Nummer 1 er:

“Jeg ville ønske, jeg havde haft mod til at være tro mod mig selv og ikke blot leve op til andres forventninger til mig.”

Det gør næsten ondt at læse. Det er så ærgerligt, at døden skal være det der får en til at indse, hvor stort et potentiale man havde og hvor meget man gik glip af.

Følg dit hjerte

Følg dit hjerte og du vil finde dit sande potentiale, din klarhed. Dit hjerte ved allerede, hvad du skal bruge dit liv på, så lyt til det. Lyt til din mavefornemmelse og lyt godt efter.

Vi har alle talenter og færdigheder, der bare venter på at blive brugt. Nu siger du måske, jeg har ingen talenter. Selvfølgelig har du da det! Hvis du ser det at synge som et talent og lyder du som en skraldebil, når du prøver, så giv ikke op. Bare fordi du ikke kan synge, så betyder det ikke, at du ikke har noget talent. Talent kommer i mange former. Elsker du f.eks. at bruge tid på at lave en perfekt kop kaffe derhjemme og er du den dine venner kommer til, når de vil have en kaffe, der smager lige så godt som den fra caféen? Ja, så er det dit talent. Det behøver slet ikke være så kompliceret.

Tror du stadig ikke, at du har nogen talenter, så tro om igen. Du kan altid finde svaret i dig selv.

Lige så vigtigt det er at følge sin intuition, lige så vigtigt er det selvfølgelig at bruge sin sunde fornuft. For har du talent for at stjæle biler, betyder det ikke, at du bør gøre det, selvom det gør dig glad. Du skal i hvert fald ikke henvise til dette blogindlæg som argument for, hvorfor du stjal en bil. Okay, videre i teksten…

Stol på din intuition

Undervurder ikke din intuition, den er stærkere end du tror. Ignorerer du og undertrykker du din indre stemme, vil universet før eller siden stoppe dig og det bliver ikke rart. Dit liv vil blive så ukomfortabelt/ubehageligt, at alt vil trække dig tilbage i alt hvad du laver, indtil du ikke længere kan ignorere følelsen. Jo oftere du ignorerer den interne intuition, jo mere vil den prøve at få din opmærksomhed. Den vil begynde at vise sig i den ydre verden. Og her vil du endelig se tingene fra en anden vinkel og lytte til den. Den kan vise sig som “tegn fra universet” eller måske er der dage, hvor det er som om at det hele bare spiller.

Men hvorfor ignorere den og vente til dette sker? Stol på at din intuition kun vil dig det bedste og følg den. Giv den plads og ro til at arbejde, mens du gør dit. Så vil du opdage, hvor meget gladere du bliver. Flere og flere ting vil lykkes for dig og det føles som om livet kører på skinner. For det gør det. Der kan selvfølgelig komme op- og nedture og nogle gange vil du tvivle på, om du valgte rigtigt. Men opgiv ikke. Alting sker af en grund. Hver en situation i dit liv er med til at gøre dig stærkere, er med til at give dig ny erfaring og viden. Ting sker i den rækkefølge det er meningen.

Niklas H-L

Featured photo by KAL VISUALS on Unsplash

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s