Sådan laver du en simpel 40 siders notesbog derhjemme

Dybt i os ligger der en nysgerrighed og forestillingsevne, som vi i dagens verden ikke udnytter så tit længere. Os mennesker er skabt til at skabe (og jage og samle, men det er en helt anden historie), ikke til at kigge ned i en skærm hele tiden. Fair nok, du læser dette på en skærm, men bagefter kan du lægge den fra dig og lave din egen simple notesbog. Det kan faktisk være en sjov måde at bruge lidt tid på. Hvem ved, måske udvikler det sig endda til en ny hobby eller til en større virksomhed, der designer notesbøger. Man har vel lov at drømme.

Så sæt din yndlingsmusik på, lav en rygende varm kop kaffe, skænk et glas vin eller hvad du end drikker og gør dig klar til at være kreativ. 

Vil du se guiden som video, kan du finde den i bunden. Den fortæller dog ikke i detaljer hvordan, men viser kun selve processen.

Hvad skal du bruge?

  • Syl eller noget andet, der kan lave huller
  • Falseben/lineal
  • Saks
  • Sytråd
  • Synål
  • 10 ark A4 papir
  • Karton til bogomslag
  • Underlag

Hvis du vil lave en notesbog med linjer, kan du downloade min gratis skabelon, der er lige til at printe ud.

via GIPHY

Download skabelonen her:

Hvordan laver du en notesbog?

Linjerne i min skabelon kan måske se ud, som om de er forskellige tykkelser på computeren, men du kan være helt rolig. Det er de ikke, når du printer dem ud.

Husk at printe papirerne på begge sider, hvis du laver en notesbog med linjer.

1.Start med at folde alle dine papirer. Fold dem først med fingrene og brug derefter falsebenet/linealen til at fladgøre folden helt. Gør det samme med kartonen.

2.Markér hvor du vil lave dine huller. Du behøver kun at gøre dette i ét papir.

3.Læg alle papirerne sammen med dit markerede papir øverst.

4.Læg papirerne så lige som muligt, da du nu skal lave huller gennem dem alle samme på én gang med din syl eller andet der kan lave huller. På denne måde sikrer du dig, at papirerne passer rigtigt sammen til næste trin i guiden.

5.Nu syer du siderne sammen. Før nålen gennem et af hullerne og hold fast i snorens ende med en fri finger, så den ikke glider hele vejen igennem. Det letteste er at starte med de to yderste huller og vikle snoren gennem dem, binde den og gøre en ny snor klar til de sidste to huller. Du kan godt føre den gennem alle hullerne i siksak, hvis du hellere vil det. Det kommer sådan set an på, hvordan du ønsker, bogens ryg skal se ud.

6.Nu skulle du gerne stå tilbage med en 40 siders notesbog. Papirerne stikker nok lidt ud i siden, men sådan er det, når man laver sin egen. Du kan prøve at klippe det af med en saks, men jeg vil ikke anbefale det, da det hurtigt kan komme til at se grimt ud.

Bonus tip

Hvis du vil lave mindre notesbøger, skal du simpelthen bare halvere papirerne, inden du folder dem. Her kan jeg så ikke garantere, at min skabelon vil fungere, da den kun er lavet til A4-papir.

Vil du have dem til at se gamle ud, kan du også dyppe papirerne i kaffe og derefter give dem en tur i ovnen i 2-3 minutter ved 150 grader varmluft, inden du laver notesbogen.

Det er muligt at lave tykkere notesbøger på 100-200 sider. Hvis du vil se hvordan, så smid en kommentar. Så kan det være, at jeg laver et blogindlæg om dette i fremtiden.

Her er videoen som lovet:

Niklas H-L

Photo by David Travis on Unsplash

Posted in

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s