Hvad er der i min kamerataske?

Selvom man ikke er den helt store blogger endnu, kan man vel godt lave sådan et blogindlæg. Det tror jeg ikke, der er nogle regler for. Uanset hvad, så viser jeg jer mit udstyr og så må I kigge på det eller ej.

Jeg er ikke portrætfotograf, jeg fotograferer gadebilledet og naturen. Det er vigtigt at vide, da en portrætfotografs kamerataske nok ser anderledes ud.

Bemærk, at jeg ikke slæber rundt på det hele, når jeg er ude nogle steder. Faktisk er jeg rigtig dårlig til at bruge kameratasker. For det meste er det bare mig og kameraet, der går en tur. Nogle gange ryger der lige et batteri i bukselommen og et objektiv i jakkelommen. Men på rejser har jeg altid hele tasken på mig, da det selvfølgelig er nemmest.

Lad os dykke ned i taskerne. 

Det digitale

Stativet

Sirui T-005KX

Det er selvfølgelig ikke i rygsækken, men tro det eller lad være, det kan rent faktisk godt være der. Det er kun 30 cm højt, når det er foldet sammen og bliver helt op til 130 cm udfoldet. Jeg havde det i rygsækken sammen med andet fotoudstyr, så jeg kunne pakke det som håndbagage, da jeg skulle til Færøerne.

Rygsækken

Lowepro Protactic 350 AW

Den er lidt støvet, selvom jeg prøvede at støve den af til billedet. Som sagt er jeg dårlig til at bruge kameratasker. De er dog praktiske, så man kan have alt udstyret samlet på et sted. Den her er endda lavet til at kunne sætte ekstra opbevaringsplads på ydersiden til dimser. Det fulgte med, men er ikke på billedet.

Dimser

Karabinhage

Ikke særlig spændende, I know. Men jeg bruger den, når jeg skal bruge rygsækken som vægt under stativet.

Gaffatape 

Når uheldet er ude, er Mr. Gaffa din bedste ven.

Hukommelseskort

2 stk. SanDisk Extreme 32GB CompactFlash

De er altid gode at have ved hånden… Medmindre man glemmer dem.

Kingston 16GB SDHC Class 10 (udgået af markedet)

Mit kamera kan have to slags hukommelseskort i på samme tid. Derfor ejer jeg også sådan et ekstra kort.

Batterier

2 stk. Canon LP-E6N batterier

Bare rolig, Bodil Jørgensen, jeg smider dem ikke i skraldespanden.

Rengøring

Lenspen

Engang imellem skal linsen rengøres.

Filter

Kenko Pro1D Pro ND8 52mm

Den passer kun til én af mine objektiver. Jeg har haft den i en evighed, hvis ikke længere.

Kamera og objektiver

Canon 7D Mark II med et Samyang 85mm f/1.4 AS IF UMC

Du undrer dig nok over gaffatapen over logoerne. Jeg læste engang, at når man tager kameraet op foran øjet, så er det de hvide bogstaver, der springer først i øjnene på folk og eventuelle tyve. Måske er jeg bare paranoid.

Sigma 30mm f/1.4 DC Art

Et godt objektiv når man skal hurtigt ud af døren.

Canon EF 50mm f/1.8 II

Det ældste objektiv jeg har (i hvert fald til mit DSLR). Det har fulgt mig i tykt og tyndt. Og nogle gange midt imellem.

Samyang 135mm f/2.0 ED UMC

Nogle gang kan jeg helt glemme, at jeg har det. Men når jeg så er ude med det, er det et af de bedste telelinser jeg har. Også den eneste.

Tilbehør

Canon Speedlite 430EX II

Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst brugte den.

Når jeg går den analoge vej

Skuldertasken

Think Tank Photo Retrospective 7 Leather

Den fedeste kamerataske, jeg nogensinde har ejet. Hvis man kender mig, ved man, hvor glad jeg er for læder.

Dimser

Kompas

Fordi hvorfor ikke. Og ja, det virker.

Canon BG-E16 batterigreb

Der var ikke plads i rygsækken. Det er til de endnu længere gåturer, når jeg ikke gider at tage rygsækken med.

Kamera og objektiver

Nikon FA med et Nikkor-H Auto 28mm f/3.5

Et af de første analog kameraer jeg købte. Når fotograferingen skal gå lidt hurtigere, er dette mit go-to kamera.

Nikkor-H Auto 85mm f/1.8

Det mest robuste objektiv jeg længe har mødt! Engang skubbede jeg det ud over skrivebordet. Det landede på forendens kant og snurrede i små stød rundt på gulvet. Jeg tror, jeg sked i bukserne på det tidspunkt og frygtede at løfte det op – ligesom når man taber sin telefon og den lander på skærmen. Men intet – absolut intet – skete med det. Det fungerer helt perfekt.

Mamiya DSX 1000 med et Mamiya Sekor SX 55 mm f/ 1.8 Auto

Købte det af en kvinde, hvis bedstefar var gået bort. Hun fortalte mig, at han nok havde 1000 analog kamera og hun lavede ikke sjov. De havde allerede solgt et dusin Leica kameraer. Hvis man ved noget om analog kameraer, ved man også, at et Leica kamera går for omkring 1.000 – 30.000 kr.

Tilbehør

National PE-201M 

En gammel blitz jeg fik fingrene i.

Fjernudløser fra Gitzo

En smart lille dims. Man skruer den spidse ende fast i hullet på et analog kameras udløserknap eller et hul ved siden af, hvis der ikke er et i knappen. Når man så trykker “sprøjten” ned kommer der en slags jernpind ud af den spidse ende og trykker udløseren ned lige så længe man ønsker det. Man bruger den også, når kameraet skal stå helt stille med langsom lukketid. Altså fungerer den stort set ligesom moderne udløsere.

Gitzo laver ikke den slags mere. Nu holder de sig vist til kamerastativer.

Zeiss Ikon Ikophot

Hvis du læste mit forrige blogindlæg, har du sikkert allerede set denne lysmåler.

Rowi Rangefinder

Dette er en afstandsmåler til de kameraer, hvor man selv skal gætte fokusafstand. Man sætter den i kameraets hot shoe og kigger gennem et hul bag på og skruer på den runde ting, man lige kan ane på dens bagside. Når man synes, det ser skarpt ud gennem hullet, kan man på den runde ting aflæse metertallet. Den information bruger man så til at justere kameraets objektiv.

Jeg kalder den forresten Wall-E.

Mit skab

Jeg har flere analoge kameraer, der har plads i mit skab. Du kan blandt andet se nogle af dem her.

Nåh, men det var vel det.

God dag.

Niklas H-L


FÅ BESKED OM NYE BLOGINDLÆG OG TIPS

Modtag mit nyhedsbrev ved at udfylde nedenstående.

Posted in

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s