Hvordan sætter man film i et analog kamera?

Photo by Immo Wegmann on Unsplash

Hvordan sætter man film i et analog kamera? Det var et af de mange spørgsmål, jeg selv havde, da jeg startede med at fotografere analog. Jeg tænkte, at det ikke kunne være så svært igen, men der er alligevel et par detaljer ved det. Uanset kameraet er metoderne stort set de samme. Hvis du lige er startet ud og har det samme spørgsmål (det regner jeg med, at du har, siden du læser dette), så følg med i denne korte guide.

Hver opmærksom på, at guiden er for 35mm film, ikke 120mm. Dog gør det ikke den store forskel.

Vil du hellere se guiden som video, finder du den i bunden.

1.

Find ud af hvordan du åbner dit kamera. Det varierer fra kamera til kamera. Nogle gange sidder der et mini-håndtag på siden. Andre gange skal du hive op i knappen.

2.

For at sætte filmen i kameraet er du nødt til at hive op i knappen på toppen af kameraet over det tomme hul (hvis du bruger samme knap til at åbne kameraet, kan du sikkert springe dette over) Når filmen er i, trykker du knappen ned igen, så filmen nu sidder fast.

3.

Hiv filmstrimlen ud, men kun nok til at den kan nå den anden side af kameraet. Der er en revne til filmen i søjlen. Hvis du ikke kan se den, skal du dreje søjlen, indtil du ser revnen. Når filmen sidder i søjlen, kan du for en sikkerheds skyld dreje den en omgang, så den har godt fat i filmstrimlen.

4.

Du er der næsten! Luk kameraet og spol filmen frem ved at skubbe håndtaget frem, indtil der enten står 0 eller 1 på tælleren. Hvis dit kamera tæller baglæns, så spoler du, indtil den står på 36. Det er ca. 2-3 omgange, hvis du bliver i tvivl. Håndtaget finder du ved udløserknappen eller under kameraet i samme side (men det er sjældent). Kan du ikke skubbe håndtaget frem, skal du bare tage et billede og så skubbe det frem.

Læs også: Hvordan fremkalder man billeder derhjemme?

Her er videoen som lovet:

Så er du klar til at fotografere med dit nye gamle kamera.

Niklas H-L

Posted in

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s