Kom i godt humør med disse 3 bøger

Lige for tiden er vejret gråt og kedeligt. Det er mørkt. Bladene falder af træerne. Man tager på arbejde, når det er mørkt og får fri, når det er mørkt. Det humør man samlede henover sommeren er ligesom ved at fortage sig.

Man kan sætte sig og se en god film om aftenen, læse vittigheder på Facebook, hænge ud med venner og familie eller man kan slå sig ned i husets bedste stol med en kop te, et glas vin, whisky eller hvad man nu foretrækker og musik i baggrunden, mens man læser en god bog.

Her er en liste over de 3 sjoveste bøger, jeg havde svært ved at lægge fra mig igen.

Skulle der komme flere, opdaterer jeg indlægget eller laver et nyt.

morder-anders-og-hans-venner-samt-en-eller-anden-uven_323589

Morder-Anders og hans venner (samt en uven eller to) – Jonas Jonasson

Bogen kan købes HER

Jeg elskede “Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt”, altså filmen. Jeg vidste ikke, at den var baseret på en bog og da slet ikke af samme forfatter som den her. Historien om Morder-Anders var den første satire, jeg havde læst i mange år, efter en mørk periode med Stephen King bøger.

Den handler om en underbetalt receptionist, en kvindelig præst, der forlader prædikestolen og en alkoholiseret forbryder. De slår sig sammen og skaber en god forretning baseret på Morder-Anders’ erfaringer som voldsmand. De tjener fedt med penge på det (det vil sige, præsten og receptionisten gør, mens Morder-Anders kun får småpenge ud af det).

Planen løber dog ud i sandet, da Morder-Anders beslutter sig for at blive religiøs, droppe lemlæstelserne, dele penge ud til højre og venstre og for en gang skyld blive ædru. Han drikker til gengæld godt af Jesu Kristi blod (vin), da det jo som sådan ikke gør en til alkoholiker. De er et syret slæng.

Jeg læste den i løbet af få dage. 

Med-kup-og-kaffelikoer-roman--Hardback

Med kup og kaffelikør – Catharina Ingelman-Sundberg

Bogen kan købes HER

En bog om en gruppe ældre mennesker, der bor på det private plejecenter Diamanten. Maden er dårlig, der er mangel på personale og der skal spares på så meget som muligt, så der er flere penge til ejeren. Gruppen samles tit på Märthas værelse og drikker kaffelikør i smug.

Märtha ser en dag et TV-program om forholdet i fængslet. Der er bedre mad, bedre personale. Ja, alt er bare bedre. Så hun får den fantastiske idé, at de er nødt til at komme i fængsel.

Jeg elsker den slags historier, hvor virkeligheden er skruet op til 120% og satiren fylder mest. Det er både hyggeligt og sjovt, at læse hvordan de gør alt for at komme i fængsel. Jeg kan ikke få nok af denne gruppe skøre, gamle mennesker. Det var endnu en af de bøger, man ikke kan lægge fra sig.

omslag_den-komplette-guide-til-galaksen-af-douglas-adams

Hitchhiker’s Guide to the Galaxy – Douglas Adams (Anden til: Blafferens galakseguide)

Kan købes som e-bog HER

Jeg er vild med filmen. Jeg er nærmest vokset op med filmen. Den er så åndssvag, at den er god. Den er stadig, hvis du spørger mig, en af de bedste sci-fi komedier, der er lavet. Og bogen skuffede mig absolut ikke. Den er efterhånden en klassiker, så hvis man ikke kender til den, har man ligget under en sten det meste af livet.

Kort kan jeg forklare, at den handler om Arthur Dent, der lever et almindeligt liv, indtil han finder ud af, at hans ven er et rumvæsen og der kun er få minutter til, Jorden bliver destrueret for at gøre plads til en intergalaktisk motorvej. De tomler sig vej gennem galaksen og møder galaksens præsident, en robot, der er trist over livet og havde begået selvmord, hvis den ikke var en robot og grimme, tykke rumvæsner, der elsker papirarbejde, har kontrakter til kontrakterne og hvis farligste våben er digte.

Det er også i denne bog, du kan læse om, at meningen med livet er 42.

Jeg tror kun, det er muligt at købe den som fysisk bog i en boghandler, der forhandler brugte bøger. Ellers kan den helt sikkert findes på biblioteket.

Bonus:

_9788711221983

En ulykke kommer sjældent alene – Lemony Snicket

Ja ja, jeg ved det teknisk set er en børnebog, men det er lige min slags humor.

Der findes i alt 13 bøger, men kun 7 af dem er på dansk.

De er hurtigt læst og det er god læsning hele vejen igennem. De handler om Baudelaire-børnene Violet, Klaus og Sunny, der bliver forældreløse, da deres forældre dør i en voldsom brand. De skal arve familiens formue, men det kan først lade sig gøre, når en af dem bliver 18 år. Børnene flytter hjem til Grev Olaf, en meget fjern slægtning. Men han er fuldstændig ligeglad med børnene og vil kun have fat i deres penge.

Den er klart tiden værd at læse. Jeg lånte dem på biblioteket og hver gang var det en lidt mærkelig følelse, at stå som voksen mand i børneafdelingen.

Hvis man ikke gider læse dem, kan hele serien findes på Netflix.

Tak for din tid. Jeg håber, det kunne inspirere dig til lidt hyggelig læsning.

Niklas H-L

Posted in

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s