3 bøger der inspirerer til succes og positivitet

Nogle gange kan det føles, som om der mangler noget i dit liv. Du føler dig tom på en måde, der ikke kan beskrives. Livet må da kunne blive bedre endnu… Det var præcis sådan jeg havde det, inden jeg for første gang faldt over “The Secret” filmen. Der findes mange meninger om den film derude, men den gjorde noget for mig. Da jeg så den, var der ligesom nogle brikker, der faldt på plads. Jeg var stadig lidt i tvivl om, hvordan jeg kunne opnå en bedre fremtid. Bedre end det jeg havde lige nu. Det var som et klap på skulderen, der sagde “Du kan mere end, du tror.”

Jeg har altid været inspireret af folk, der bare kastede sig ud i livet, som om det var ingenting. De turde og gjorde alt det, jeg ikke gjorde. Det blev der heldigvis vendt op og ned på.

The Secret – Rhonda Byrne

Bogen kan købes HER

Som alle andre blogs, der handler om personlig udvikling, er jeg nødt til at snige den her ind på listen. Mange kalder den det rene bullshit og siger, at denne Rhonda Byrne hjernevasker os til at købe hendes bøger, så hun kan leve i sus og dus. Måske har de ret, måske ikke. Jeg ved det ikke. Men én ting er jeg sikker på: Den har absolut ændret mit liv til det bedre. For mig er det ikke livsnødvendigt at bruge bogens teknikker som stålfaste metoder. Det er tilladt at tilpasse dem efter sig selv.

Nogle bruger den kun til at tiltrække penge og hvis det ikke lykkes, kalder de bogen spild af penge (hvilket er lidt ironisk, men okay) og de forbander bogen langt væk.

For mig har den derimod ændret min tankegang om mit liv og hvordan jeg lever det. Efter denne bog har jeg dog også læst mange andre bøger i den genre, som der ikke nåede ind på denne liste. Men jeg kan ærligt sige, at mit liv kun er blevet bedre og jeg er meget mere positiv, end jeg tidligere har været.

Så hvis det ikke udelukkende er pengene, du går efter, så kan “The Secret” uden tvivl anbefales. Se det som en smagsprøve til et mere positivt liv.

Tænk dig rig! – Napoleon Hill (Opdateret titel: Tænk og bliv rig!)

Bogen kan købes HER

Hvis du nogensinde har set en af Bob Proctors videoer på Youtube, ved du med det samme, at han står fuldt og fast inden for denne bog. Hele hans millionvirksomhed er bygget op om denne bog. En bog som han fik af en mand i 1960’erne. Ifølge ham selv, har han læst bogen flere tusinde gange lige siden.

Dette er bogen, dem der mener The Secret er bullshit, de burde læse. For den handler nemlig direkte om, hvordan man ændrer sin tankegang om penge og succes. Hvis du vil det stærkt nok, finder du en vej til at virkeliggøre dine vildeste tanker og overvinder dine egne begrænsninger. Og hvis ikke den ændrer dit tankemønster, så er det stadig en spændende bog, der fortæller om, hvordan nogle af de mest succesrige mennesker i verden gjorde det.

Igen har jeg tilpasset bogens indhold til mit eget liv og kæmper stadig med at få et godt forhold til penge. Forstået på den måde, at jeg ikke bekymrer mig, om der er penge nok på kontoen eller ej, men stoler og tror på, at der altid vil være penge nok til det, der er vigtigt for mig og til mine regninger. 

Bogen kan være dyr nogle steder, men selvfølgelig har du penge nok til den. Ellers har dit lokale bibliotek helt sikkert bogen.

4-timers arbejdsuge – Timothy Ferris

Bogen kan købes HER

Dette er en rigtig god bog, hvis du drømmer om at leve et liv med frihed til at gøre, hvad du vil og rejse verden rundt, hvis det er et af dine ønsker. Den giver dig også mod til at starte din egen lille online virksomhed.

Ferris fortæller om sig selv og hvordan han opnåede sit drømmeliv. Den inspirerede mig meget. Det var lige før, jeg smed alt fra mig og kastede mig ud i mit nye liv som selvstændig og bestilte billetter til alle flyrejser på samme tid.

Hvis du er fuldt ud tilfreds med dit nuværende job, behøver du ikke læse den. Den kan dog alligevel give nogle gode idéer til at gøre dit job mere mobilt. Hvis du tænker på at starte din egen virksomhed, vil jeg helt sikkert anbefale dig at give den en chance.

Bøgerne her er rigtig gode til at give en det rette skub bagi. Men det, der allerførst satte skub i mig, var dog noget, der skete, da jeg var på kontanthjælp.

Jeg har været på kontanthjælp en god del gange. Det var rent ud sagt noget lort det hele. Den sidste gang var, da jeg og nogle andre fik til opgave at køre ud til en eller anden børnehave og lave havearbejde. I den kolde og grimme bil var der en person foran mig, der kiggede på mig og sagde:

“Hej, Niklas. Kan du huske mig? Vi mødtes sidste gang, du var her.”

Jeg kunne ikke huske ham, men lige dér vendte alt i mit hovede! Det var år siden jeg sidst havde været på kontanthjælp. Jeg havde taget en 2-årig grunduddannelse på Erhvervsskolen og da jeg kom tilbage på kontanthjælp var han der stadig. Alt inden i mig sagde, at sådan skulle jeg ikke ende! I pausen skippede jeg frokosten i frokoststuen, gik direkte op på jobcentrets kontor og hev fat i den nærmeste person. Jeg var klar. Jeg vidste, hvad jeg ville. De næste år derefter blev nogle af mine bedste år i mit liv. Og dem glemmer jeg sent.

Hvis jeg nogensinde møder ham fra jobcenteret igen, er jeg nødt til at takke ham. For den ene sætning var bedre end nogen selvhjælpsbog.

Niklas H-L

“You can fail at what you don’t want, so you might as well take a chance on doing what you love” – Jim Carrey

Posted in

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s